2011. június 29., szerda

Gazdagon rakott féldrágakő ékszerek

A közelmúltban hatalmas választékban érkeztek ásvány, kagyló, fa, csont és egyéb természetes anyagú gyöngyfüzérek a Gyöngyösboltba. Ezek a füzérek első ránézésre is nagyon vonzóak, természetes színük és izgalmas gyöngyformáik miatt, de ha még kezünkbe is vesszük őket, akkor a helyzet valószínűleg menthetetlen. Beindul a fantázia.

Ugyanis ezek a természetes anyagok rengeteg lehetőséget rejtenek magukban: készíthetünk belőlük klasszikus vonalú, gazdagon rakott ékszert, ezoterikus, szerencsehozó kiegészítőket, modern minimalista darabokat, etnik ékszereket, keverhetjük rengeteg féle anyaggal, üveggel, fémmel, bőrrel, zsinórral, műanyaggal ... és még sorolhatnám. Mivel természetes anyagokból már az ősidők óta készítenek ékszereket és azóta is folyamatosan használják őket, nagyon sok bemutatni való van, ezért arra gondoltam, hogy készüljön több bejegyzésnyi anyag a témában.

Az első bejegyzés pedig szóljon a gazdagon fűzött féldrágakő ékszerekről. A hedonisták kedvéért!


képek: 1. Heliolit és 24 karátos arany nyaklánc a net-a-porter.com-ról a Rosantica-tól 2. jáspis-citrin-24 karátos arany karkötő ugyan onnan 3. ametiszt-24 karátos arany fülbevaló szintén tőlük és onnan 4. zöld ametiszt-24 karátos arany fülbevaló a net-a-porter.com-ról a Rosantica-tól 5. ametiszt fülbevaló az energymuse.com-ról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése