2010. december 1., szerda

Ha nyaklánc kell a karkötőhöz

Előfordulhat karkötő készítés közben, hogy megkívánjuk a hozzá passzoló nyakláncot is. Ámde ha a képeken láthatóhoz hasonló méretű, nagyobb darab gyöngyöket használunk, félő, hogy a nyakláncnyi fűzér már túl nehéz lesz. Sokakat az is zavar, ha a nyak hátsó részén túl sok anyag halmozódik fel, ami eltarthatja a gallért vagy egyszerűen nyomhat.  
Ha az "elől gyöngy-hátul lánc" technikát alkalmazzuk, nem csak ezekre a problémákra találunk megoldást, hanem pénzt is spórolhatunk. Nem kell mást tenni, mint a karkötőben is szereplő gyöngyökből egy tetszetős sort fűzni damilra vagy tigrisbajuszra (sodrony), majd annak a végeit stopperral vagy csomófogóval rögzíteni. (Vigyázat, ne legyen túl szoros a fűzér, mert akkor nem lesz szép esése a nyakban!) 
Ha ezzel készen vagyunk, vágjunk egy fűzérhez passzoló láncból két darabot, amit karika segítségével erősítsünk a fűzér két végéhez, majd a láncokat lássuk el kapoccsal és lapkával vagy lánchosszabbítóval. 

Jó fűzőcskézést!

képek a monsoon.co.uk-ről: rhianne bracelet, rhianne necklace, eclipse mismatch bracelet, eclipse mismatch necklace, maxwell bracelet, ophelia mismatch necklace

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése